Dit bericht is ook beschikbaar in: Engels

Roadrunner
Friendly Fire

Het verhaal

Friendly fire staat doorgaans voor onbedoelde aanvallen van bondgenoten, maar voor Roadrunner betekent het ook elkaar aanvullen en opzwepen, passie voor experiment en traditie, een ontmoeting op het scherp van de snede. De dialoog aangaan, ook of misschien wel juist wanneer je niet eensgezind bent.

De thematiek van traditie en conflict sijpelt door in alle muziek. Verwante culturen die elkaar verrijken of vernietigen en snelle ritmes gepaard aan intense klaagzangen.

Een thematisch programma met een moderne kijk op traditionele muziek uit onder meer Syrië, Iran, Griekenland, Turkije, Armenië, Bulgarije, Rusland en Oekraïne.

Volksmuziek gehoord en gespeeld door de filter van Roadrunner, met daarnaast eigen werk van het trio zelf.

Het dynamische Roadrunner Trio speelt, improviseert, schrijft en laat schrijven. Muziek die balanceert op de grens van modern, klassiek en traditioneel. Acht jaar geleden begonnen wij, bij wijze van experiment, als trio samen te spelen. Al snel bleek de unieke klankcombinatie een schot in de roos. Inmiddels reist het trio de wereld over om het publiek te verrassen met hun bijzondere samenspel.

Praktische info

Uit het repertoire

Antonis Pratsinakis

[ 2022 ]

Michel Marang

[ 2023 ]

Info en boekingen

25 feb
2024
Roadrunner
Roadrunner: new harvest 2024
Amsterdam
29 jul
2022
Roadrunner
Friendly fire
Breukelen
8 okt
2023
Roadrunner
Friendly fire
Breukelen
15 sep
2023
Roadrunner
The Rooftop, the Fence and the distant Sea
Almere

Leuk dat je een abo neemt op de nieuwsbrief